2010-08-28
 12:34:31

Imorgon...

Imorgon går vi in i ringen igen. Behöer jag nämna att nerverna börjar ge sig till känna?
2010-08-26
 01:25:54

Böcker och kvälls promenad

Nu har jag kommmit in efter Dexters kvälls promenad. Skönt att gå ut när ingen annan är ute så man slipper tjaffsa med Dex om att han ska vara tyst när vi möter någon eller något. det tar på krafterna att behöva tänka på det hela tiden. Hittar ingen lösning på det heller, blir varken bättre eller sämmre. Det konstiga i det hela är att när vi är på utställningar där det är massor av olika hundar och människor då är han tyst tack och lov. Vet inte riktigt vad jag ska göra...

Nog om det. Tänkte visa två böcker jag köpt och fått i present på födelsedagen :)

Först är HUNDAR illustrerat uppslagsverk från globe förlaget författare Peter Messent, Joan Palmer, Marcus Schneck, Jill Caravan och David Alderton.
Fick den av mamma och pappa i present med kommentaren från pappa:
- Nu vill jag inte höra en ända fråga eller fundering om hundar utan att du tittat i boken först.
Haha han hade sin baktanke där. Det är en väldigt bra bok finns massor av fakta om anatomi, raser, utfodring, pälsvård, avel, träning och beteende mm. Har mest skumat igenom den en så länge men jag gillar den :)


Så här ser omslaget ut (klick bar bild) Hittade bara en bild från en dansk sida, tror att den finns i en annan version också med en chow chow på omslaget.

Andra boken är Ledarskap med Ceasar Millan. Köpte den för några veckor sen men har inte läst ut den än. Är inget super fan av Ceasar men tycker han har vissa bra saker och boken väcker många tankar och funderingar vilket alltid är bra tycker jag. Gillar speciellt han sätt att se på hundar så här: hund-ras-individ. Tror man kan lösa många hund problem genom att tänka så. Sen får man ju ha i åtanke att det är USA han jobbar i och dom har ju inte samma syn på hundar som vi har.



Har du läst någon av böckerna? Berätta i så fall vad du tyckte om den :)
2010-08-24
 15:58:17

Nu kommer det bilder

Har velat vänta med att ladda upp bilder tills jag kom hem. Mycket skönare att sitta hemma och fixa med bilder och lägga in alla programmen på sin egen dator :)

Jag vill också påminna att alla bilder är mina och får inte användas av någon utan min tillåtelse! Därför sitter det också en stämpel på bilderna.




















Fler bilder kommer en annan dag.
2010-08-16
 01:26:52

Lugna dagar

Inte blivit nå bloggande på ett tag igen. Har tagit det lugnt här ute och njutit av fin vädret och varit ute och fotograferat :) Älskar den nya kameran, den är så grym!

Både jag och Dexter mår så bra av att vara här ute, älskar att kunna bara öppna dörren och gå ut utan att behöva tänka på att man ska möta någon. Bara att gå dit fötterna leder en.

Vet inte om det är för att Dexter blir äldre eller om det är det här stället men han känns mer harmonisk. Han har lättare att slappna av och går ofta och vilar i sin korg. Han sover hela nätterna i sin korg utan att vilja hoppa upp i sängen. Och han säger till när han vill ut och göra ifrån sig! Ett stort steg, han har aldrig sagt till när han vill ut.

Men nu måste jag berätta om gårdagen. På nätterna här kommer det ut massa djur bland annat grodor. Fick en idé att jag skulle ut och fota en groda. Drog på mig pannlampan och tog med Dex och kameran. Tog inte lång tid innan jag hitta en stor padda och satte mig ner för att fota den. Men det jag inte tänkt på var att alla knott skulle dras till pannlampan så tog inte lång tid innan jag hade knott i hela ansiktet! Och medans jag stod och vifta bort alla knott så upptäckte Dex paddan. Jätte spännande tyckte han och trodde det var en kompis :P Mitt i allt fick jag in en liten knott i ögat, blev direkt halv blind och det sved så kopiöst. Kan säga att det inte var det lättaste att få med sig en Dexter in som inte ville lämna sin nya kompis och samtidigt ha en svärm med knott i ansiktet och en i ögat. Om någon sett det där hade dom skrattat ihjäl sig. stackars paddan den måste har varit livrädd, men jag fick några bra bilder på den innan allt blev kaos ;)
2010-08-07
 11:50:55

en nyhet

Det har varit ganska tomt här nu i bloggen. Men vi åkte hem i söndags och har varit hundvakt åt två shih tzu och en pumi :) Det blir mycket att göra och hålla reda på när man har 4 hundar.

Imorgon drar vi ner till vårt paradis i stockholm igen och är där några veckor.

Men nu till det bästa:) Igår fick jag en ny canon eos 550D av min kära pojkvän :) Nu kan jag lova att det blir mer och bättre bilder i bloggen!

Nu ska jag ta ut alla små lurvtussar här, skriver mer när vi är framme igen.