2011-08-31
 21:29:53

en tur vi gjorde förra veckan

Följde med Angelica, hennes mor och syster ut på en tur med alla vovvarna förra veckan. Vi måste ha sett ut som ett hunddagis när vi kom med 7 st små gapiga hundar haha. Riktigt mysigt var det att promenera på medans alla hundarna sprang fritt och lekte.











Angelica är moster åt charmiga lilla Leon, han skulle minsann gå med hundarna han med ;)









Fields of gold
2011-08-30
 13:55:58

sött


Dexter och lilla Ingo, så gulligt :) Bilden är tagen av Angelica
2011-08-29
 23:55:05

spännande

Nu har jag anmält Dexter till två utställningar :)
SKK int den 9 oktober på gärdet och SDHK nat den 8 oktober i timrå.

Ska bli spännande och se hur det går, Dex är i fin form just nu så hoppas det håller i sig.

Sen hoppas jag att få träffa Monica och Sara med :)
2011-08-27
 03:57:51

Första dagen på universitetet

I torsdags hade jag min första dag på universitetet. Fy vad nervös jag var, sov tre timmar men upp kom jag och var där 30 minuter innan. Var rädd att jag inte skulle hitta till salen där introduktionen var. Typiskt mig att stressa upp mig själv för sådana här saker, i julklapp önskar jag mig nerver av stål. Allting gick iaf bra och vi fick en liten rundtur på campus så man har lite mer koll på området och information om programet.

Har tre tuffa år framför mig men det ska jag fixa!
2011-08-26
 02:09:54

Dexter och valparna

Gick en liten tur runt huset med Dexter igår förmiddag, halvvägs så mötte jag Angelicas mamma och hennes hundar + valparna. Dex har aldrig träffat valpar innan och jag var inte säker på hur han skulle reagera, det vanligaste när han träffar nya hundar är skall och att han är väldigt framfusig. Så jag släppte honom så att han inte skulle känna sig trängd. Men inte den här gången! Han var en liten ängel :) försiktig och snäll. Det värmde i hjärtat att se när han försökte bjuda upp valparna till lek och sen tvättade han örat på en av små knoddarna ♥

2011-08-19
 01:43:05

Dag 3 – Berätta om din hunds ras

Först lite info från papillonringen.com

Ursprungsland/Hemland: Frankrike/Belgien
Användningsområde: Dvärghund/Sällskapshund
FCI-klassifikation: Grupp 9, Sektion 9

Bakgrund
Den kontinentala dvärgspanieln (epagneul nain continental) förekommer i två varianter Papillon med stående öron och Phalène med hängande öron. Förutom öronen är rasstandarden identisk för dessa båda rasvarianter.

Papillon har fått sitt namn efter de fjärilsliknande öron som elegant befransade, skall likna en vacker fjärils vingar och betyder just fjäril på franska. Rasen lär dock ursprungligen ha importerats till Frankrike från Spanien. Några av dessa importer gavs som gåva till det franska kungahuset. Från det ögonblicket var rasens lycka gjord. Den lilla nätta hunden blev en trogen följeslagare åt hovets män och kvinnor. Från franska revolutionen hör man talas om att Marie Antoinette hade Papillons. På målningar från dessa tider påträffas den lilla hunden, som var nästan fullständigt lik våra dagars Papillons.

Helhetsintryck
Rasen är en dvärgspaniel med normal och harmonisk kroppsbyggnad. Den skall ha lång päls och ett måttligt långt nosparti, som skall vara kortare än skallen. Rasen skall ge ett livligt intryck, vara graciös men ändå robust. Den skall ha stolt hållning och ett lätt elegant steg.
Öronen skall vara högt ansatta. Ytterörat skall vara öppet och vinklat utåt sidan. Den inre kanten på ytterörat skall bilda en vinkel av ungefär 45 grader mot horisontallinjen. Under inga som helst omständigheter får örat peka rakt uppåt likt ett spetshundsöra. Insidan av örat skall vara täckt av fin päls, som också kan vara vågig och de längsta hårstråna kan nå något utanför öronkanten. Däremot skall utsidan av örat vara täckt av lång päls som bildar behäng och som når väl utanför öronkanten.

Päls
Pälsen, som inte har underull skall vara riklig, glänsande, vågig (inte att förväxla med lockig). Den skall inte vara mjuk utan ge ett lätt motstånd vid beröring. Den skall ha en silkig glans. Den vågiga pälsen skall falla slätt efter kroppens sidor. Hårstråna skall vara fina i strukturen och något böjda genom sin vågighet. Pälsen liknar de engelska dvärgspanielrasernas, men skiljer sig helt från pekinesens. Den får aldrig någonsin ha någon likhet med pälsstrukturen hos spetshundarna.

Pälsen skall vara kort på huvudet, nospartiet, benens framsidor och nedre delen av hasorna. Den skall vara medellång på kroppen. På halsen skall den vara längre och bilda krage och krås. Den skall hänga i vågor på bröstet och bilda fransar på öronen och frambenens baksidor och på lårens baksidor bilda rikliga byxor av mjuk päls. Mellan tårna kan det finnas längre behåring, som får nå framför tåspetsarna under förutsättning att det inte ger tassarna ett tungt intryck utan snarare ger dem ett elegantare utseende genom att förlänga dem. Hundar i god pälskondition kan ha päls som är 7,5 cm lång vid manken och en plym av 15 cm längd på svansen.

Färg
Alla färger är tillåtna på en päls med vit bottenfärg. På kroppen och benen måste det vita dominera över de färgade partierna. Det vita på huvudet bör helst bilda en mer eller mindre bred bläs. Vit markering på nedre delen av huvudet är tillåtet. För alla färgkombinationer gäller att läppar, ögonkanter och särskilt nostryffeln skall vara helt pigmenterade.

Storlek / Vikt
Mankhöjd
Cirka 28 cm.

Papillon ur mitt perspektiv och min erfarenhet:

Rasen är för mig den perfekta allround hunden, den är alert, smidig och har en stark arbetslust. Många gånger har jag sagt att Dexter har potensial till vad som hellst, det är bara min kunskap som fattas.
Dom kan och orkar mer än vad dom flesta tror, att gå långa promenader i skogen och leka med kompisar är inget problem för en papillon. Om man kollar mot hundsport så hävdar sig papillon väldigt bra många av dom är champion i både viltspår, agility och tävlar i lydnad samtidigt. 1963 korades Sveriges första lydnads champion som var en papillon.
För mig passar rasen väldigt bra då jag gillar eleganta hundar, pälsen är vacker och lättskött och dom är mysiga hundar men har fortfarande driv.

Jag har haft två papillon men båda var/är otroligt olika. Min första var en ganska stor kille som tog det lugnt och litade på mig till 100%, så länge han var med mig så fanns det inget som skrämde honom. Han var otroligt lättsam med ett hjärta av guld och en härlig personlighet och humor. Han var en ängel med osäkra barn och stod blickstilla i 10 minuter innan grannens barn vågade sig fram och klappa honom(hon hade blivit lite osäker på hundar). Eftersom han var en omplacering som hade vi fasta rutiner för honom så han visste exakt när husse kom hem från jobbet och han gick alltid och la sig i sängen samma tid varje dag :P
Dexter däremot går lätt upp i varv och har energi för en hel armé. Han har det lite jobbigt med nya människor och hundar och behöver några träffar med personen eller hunden ifråga innan han slappnar av och är som vanligt. Han älskar fart och fläkt och tackar aldrig nej till att kampa med sina leksaker. Han är egentligen min första hunds motsatts. Så med andra ord kan man säga att jag fått uppleva båda sidorna av rasen.
2011-08-19
 00:49:25

Framsteg

Agility träningen idag var grymt bra! Dex har lärt sig ett nytt hinder, platta-tunneln :) Är så nöjd med honom. Har inte pushat honom på något sett utan han kryper igenom frivilligt helt utan rädsla, min duktiga lill kille. Så det vi har kvar nu är slalom och gungbrädan sen så kan han alla.

Gungbrädan måste jag klura på ett tag, Dex tror att det är en språngbräda så han sätter fullfart mot den och tar ett jätte språng ut i luften :O Tror jag ska börja med att öva in snabba ligg för att kunna bromsa han effektivt. Någon som har några ideér?

2011-08-16
 18:17:09

Sista sommardagarna

Jag och Angelica har haft några mysiga dagar, vi var på katt utställning, klappade hästarna på timråridstadion, gosade med hundvalparna och tog med oss alla 6 hundar till fältet så dom fick leka och springa.
















Jag och min favorit av valparna













Från vänster: Kumo, Chloé, Dexter, Mari, Sune och Moa
2011-08-14
 01:03:57

Dexter's familj

Blev inspirerad av Angelicas och mitt prat om stamtavlor och släktingar till våra djur. Har googlat och lykats hitta ganska många ur Dexteräs stamtavla.
(Klicka på bilderna så blir dom större)

Pappilove's Error


Mor Pappilove's Yacuzzi


Far Pappilove's Killimanjaro


Mormor Pepejas Cassandra


Morfar Whispering Valley Quiz Masters Mind


Farmor
Manchip's Fabiola


Farfar
Caspian's Columbo


Mormor's mor
Pepejas Ps I Love You
(ingen bild)

Mormor's far
Sabamores Colorful Memory


Morfar's mor
Whispering Valley J A B


Morfar's far
Siljans Amiral


Farmor's mor
Chipmans Exploziv Lady
(Ingen bild)

Farmor's far Infanta's All of me


Farfar's mor
Vittoria's Zarah
(ingen bild)

Farfar's far
Caspian's Hole In One


2011-08-10
 19:50:09

parken zoo

Alla bilder är tagna av mig och får ej kopieras utan mitt tillstånd
Ha även i åtanke att bilderna är tagna genom glasruta eller stängsel, därav att en del kan kännas ljusa. Jag har inte redigerad någon bild.
















































2011-08-04
 17:34:12

Sen sist

I måndags så fyllde jag år och firade det med hembakt pizza med släkten i söndags och på själva födelsedagen bjöd jag över min finaste vän Angelica på tårta och kaffe :) Fick en så fin present av henne, en bild på Dex & Kumo som hon ramat in. Återigen tack så mycket Angelica! Av mamma, pappa och brorsan fick jag en ny kameraväska så att sakerna till kameran får plats, jätte bra och praktisk väska. Av min kära sambo fick jag en resa till parken zoo som vi ska göra nästa vecka, längtar så mycket. Är väldigt glad och tacksam för alla fina presenter och har haft en trevlig födelsedag med nära och kära.

Med Dexter så är allt bra och vi njuter av trevliga promenader och roliga stunder på agility-planen, det går värkligen framåt. Vågar nog säga att han har en rolig och omväxlande tillvaro med mig och sin bästa kompis Kumo, han värkar tillfreds och jag ser en stor färändring hos honom. Känns kul att man hittat en balans i hans liv som passar honom. En rolig men kanske inte så märkvärdig sak är att han lärt sig "rulla runt" :)

Igår så fick han en sele, känns så bra att slippa ha halsband på honom, när vi möter hundar så drar han så mycket och skäller. Vill inte att han ska göra illa nacken. Så när Angelica köpte ett nytt fint halsband till Kumo så fick Dexter ärva hans sele, den sitter perfekt på honom och han ser ut att trivas :) Tack igen Angie!

Nu blir det bider från senaste tiden så ni får se vad vi haft för oss.



























2011-08-03
 21:46:31

Mobil blogg test

Mobil blogg test

2011-08-03
 21:43:42

Mms test

2011-03-07_16_51 (MMS)

Mms test