2011-02-28
 16:48:01

inoff utställning timrå

Har varit en lite stressig vecka med mycket att göra och komma ihåg. Så känns skönt att det nu är en ny vecka med inget speciellt planerat.

I fredags så var Dexter till vetrinären och fick en vaccinering och en liten hälsokoll. Han var duktig och sa inte ett pip när han fick sin spruta och allt såg bra ut med honom vilket känns skönt.

Under lördagen var det packning med allt som behövs på utställningen. Kammade igenom pälsen och klippte till toffsarna på tassarna sen blev det ett bad för lill killen. Han ser så rolig ut när han badat, han blir så liten. Efter det så hoppa han upp i soffan till min lillebror och fick sitta under en filt.

Natten till söndag var inte kul, blir alltid så nervös att jag får svårt att sova. Men upp kom jag och efter att vi packat bilen så kom vi iväg. På plats så träffa vi på svärmor nästan direkt hon hjälpte till i serveringen där. Sedan hitta jag Angelica som stod och pratade med Lotta som ställde sin eurasier Ingo, han blev BIR och fick HP grattis till er :)

För oss gick det inte lika bra. Vi åkte ut, men Dexter gick riktigt bra och mamma som var med och tittade tyckte han gick bättre än sist  när vi var på int nationella i sundsvall. Jag var nöjd med vår uppvisning och var inte lika nervös under hantering och uppställningen, det är ett steg framåt för oss!

Kritiken:
2 år, till talande huvud, mörka ögon, mycket bra öron, trevligt behäng, bra hals, bra rygg kors och svans, tillräcklig förbröst okej bröstdjup, goda vinklar, bra ben och tass, fantastisk päls, rör sig sunt runt om, visas för dagen i för tunt hull.
Domare Charina Fäldth

Jag vill påpeka att Dexter väger 3,2 kg och vetrinären tycker att det är en lagom vikt på honom med tanke på hans storlek. Han är också en hög aktiv hund och äter mat därefter med mycket animaliska fetter och omega-3. Jag vill inte att någon ska tro att jag svälter eller missköter min hund. Om någon motförmodan skulle tro det är ni välkommen att komma och hälsa på Dexter och se själv.
2011-02-21
 19:09:50

En fjärilshund minsann!

Vi bor ju som sagt i en lägenhet och om jag får säga det själv så är det den lugnaste porten i hela området. Vi har bara två grannar på våran våning, ett par med bebis och en äldre herre. Det är inte ofta man ser farbrorn men idag hade han besök av en kompis (antar jag) som skulle följa med han och handla.

När jag skulle ta ut Dexter så mötte jag dom i trapphuset, farbrorns kompis blev väldigt intresserad av Dexter och stannade och pratade lite.

- Det är en liten fjärilshund du har minsann, sa han och log.
- Ja det är det.
- Det var en pigg liten rackare, vad heter han?
- Dexter
-Dexter... Ett utmärkt namn på en sådan hund! Hur gammal är han?
- Tack så mycket, han är två år nu.
- Vad roligt, det är bra för ungdomar att ha en egen hund att ta hand om.

Tycker det var gulligt sagt :)
2011-02-20
 14:39:01

Har det vänt?

Usch vad kallt det har varit! I fredags var det -27,5 så ni kan ju förstå min förvåning när jag och Dex gick morgon promenad och det var -5. Men skönt var det och lite sol fick vi med :)

På alla hjärtans dag kom husse hem och sen dess har det varit full fart som alltid när han är hemma. Vi har hälsat på svärmor och mina föräldrar, haft kompisar över och åkt på ärenden.

Dexter fick även träffa en dobermann valp som är fyra månader i torsdags, han tyckte inte om den :P stor och gänglig var han och väldigt läskig tyckte Dex. Tror han drog en lättnadens suck när vi satte upp grinden och han fick vara med mig och shih-tzu grabbarna i vardagsrummet.

Ikväll ska vi hälsa på mina föräldrar och äta tortillas, min farvorit rätt :) Dexter blir alltid så glad när man frågar han om vi ska hälsa på Lukas, så blir kul för han med.

Fast vi saknar Angelica, tror till och med Dexter gör det med fast hon alltid får en utskällning när hon är här ;) Hoppas du kommer och hälsar på snart!

Nu höll jag på att glömma att den 27 åker vi på utställning i Timrå, kom och hälsa på oss ni som är där. Alltid kul att träffa nytt hundfolk och gammla vänner för den delen med :)

2011-02-10
 22:13:45

Klippa klor

Jag har alltid haft otur när det gäller mina hundars klor. Lukas har brutit en klo en gång och får ofta sår vid klofästet på vintern och måste då ha tratt :( Pappisarna har jag haft problem med på ett annat sätt. Båda har (haft) sporrar och många mörka klor.

Jag tycker det är jätte svårt att klippa sporrar på små hundar då det blir så trångt med klosaxen mellan sporren och benet på hunden. Mörka klor gör mig osäker, är så rädd att klippa i pulpan. Sen att Dexter är en liten sprattelgubbe när det kommer till att klippa klorna gör ju inte saken bättre...

Men för ett tag sen fick jag en super idé! Varför inte använda en nagel klippare? Dom är smidig att använda, blir inte slö på samma sätt som en klo sax och det blir ett jämnt tryck över klon.

Provade på Dexter samma dag och tog en liten till sporrarna och en stor till klorna. Det funkade perfekt. Allt går mycket smidigare och jag känner mig mer säker på att jag klipper rätt.

Det blir mitt tips till er idag :)