2011-04-23
 23:43:26

Skadad hund och sjuk matte

Har inte blivit något bloggande har legat däckad i soffan sedan onsdag. Jobbig förkyldning när man har ont i halsen, ont i öronen och feber samtidigt, överlever tack vare bamyl brustabletter.

Som sagt så var tanken att jag och Angelica skulle ta med oss hund gänget och gå ut igen, men då var olyckan framme. Stod och väntade på henne med Dex när hennes syster kom med sin hund, jag höll in Dexter som drog som en dåre och lät henne gå förbi. När hon gick in vid sopsorteringen så tänkte jag att jag rasta Dex medans jag väntar på Angelica och då hände det. Dex blev exalterad och ville nosa där Eddie gått så han slängde sig mot trotoaren men missade och slog i båda baktassarna. Tänkte inte så mycket på det för han reagerade inte. När C och Eddie kom ut igen stannade jag och frågade henne om hon visste var Angelica var, medans vi pratar så sneglade jag ner mot Dex och ser hur det rinner blod ner på asfalten. Får direkt panik och säger ett snabbt hej då till C och lyfter upp Dex. Rusar in genom porten och får upp dörren till lägenheten  och sen ner med hunden i badkaret, nu ser det ännu värre ut då blodet har hamnat i hela svansen och på magen. Ringer mamma, husse och Angelica i panik efter att jag duschat bort blodet men det fortsätter att rinna från tassarna.

Angelica kommer över och hjälper mig att göra rent och undersöka tassarna ordentligt. Inga tår var brutna och klorna har inte gått av (tack gode gud) utan han har slitit ner dom så att pulpan gått igenom klorna och han hade skrapat upp huden på några tår.

Han har inte haft ont av det utan haft lika mycket energi som vanligt och han har inte haltat något alls. Är så glad att det inte var något värre, men han har fått tagit det lugnt några dagar nu och vi har undvikit asfalt.
2011-04-20
 01:02:08

Dexter har nya kompisar

Idag mötte jag upp min fina vän Angelica, vi har funderat länge på att låta hundarna träffas så idag tog vi tag i det.
Tog med mig Dex in till henne så dom fick titta på varandra först, blev mycket skällande och jag han tänka flera gånger Hur ska det här gå?

När alla hundar fått på sig halsband och koppel så promenerade vi iväg. Dexter var uppjagad och skällde som besatt men efter en bit lugnade han sig en aning.
När vi kom fram till fälten så var det en befrielse att få släppa honom! Han blev direkt lugn och snäll. Vi släppte inte alla hundar direkt utan Dexter och Marie fick springa först då hon är lite mer tuff, sen fick lilla Kumo också vara med fast han var lite blyg först och höll sig nära Angelica. Sist släppte vi Moa som var lite osäker på Dexter, men efter några minuter så var det hur lungt som hellst och dom accepterade varandra.
Det var otroligt kul att se hur dom kommunicerar med varandra och hade kul, dom blev som en flock direkt. Alla sprang tillsammans och utforskade fälten eller så hängde dom på Moa när hon skulle jaga fågel ;) snabb som en pil var hon vilket Dexter uppskatta då han gillar att springa fort.
När vi traskade tillbaka så hade vi fyra nöjda och trötta hundar som gick tillsammans utan att vara uppjagade och skälla non-stop. En härliga känsla när man ser att ens hund är glad och haft en givande promenad,  plus att han fått vara social med andra hundar både tikar och hanar utan några problem.

Imorgon ska vi ut igen och tar då med oss kameran :)
2011-04-12
 17:20:08

Det går framåt :)

Kom nyss in från en liten tränings runda med Dex. Han gick super bra, är väldigt nöjd.

Först fick han träffa två små pojkar som fick ge han godis, Dex tycker att barn är läskiga och obehagliga. Dom fick inte klappa han men han kom fram självmant och tog godisen fint ur deras händer :)

Efter det gick vi ner till grusplan och tränade liggande och stående under gång. Gick över förväntan och han var konsentrerad och följsam. Tummen upp för Dexter!

Bilderna är tagna igår, Dexter är nu 2 år och 3 månader



2011-04-12
 01:44:08

Äntligen gott folk!

Nu är jag snart klar med den nya designen är lite små saker som rubrikens färger som ska ändras.

Men äntligen kan man se vad man kommenterar hoppas jag. Vad säger ni? Kan ni se vad ni skriver? Och snälla berätta i framtiden om det är något tok med sidan.
2011-04-11
 22:47:48

Min 20 dagars hundlista

Jag har gjort en egen 20 dagars lista med hund tema :) Kopiera gärna och använd den du med, men lämna en kommentar så jag kan läsa dina svar och länka gärna mig.

Här är listan
Dag 1 – Presentera mig själv.
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i sitt liv
Dag 6 – Renras eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2011
2011-04-06
 03:47:05

typiskt

Såg att kommentars funktionen blivit knäpp igen, den var ju grön! :O
Försökte ändra igen, och nu ser man inte vad man skriver.

Imorgon kommer jag sätta mig och göra en helt ny design på sidan, radera hela stilmallen och börja om. Blir nog ut och ta nya bilder först.
2011-04-06
 03:26:36

Tävling 2

Jag är med och tävlar om dessa bokstäver till badrummet hos himlavit


Hoppas på tur :)
2011-04-06
 03:05:24

Tävling

Jag är med och tävlar om en one pice, en klocka och ett smycke på den här bloggen LÄNK. Alexandra har ofta bra tävlingar med fina priser :)
2011-04-05
 03:02:13

Resumé

Har inte orkat bloggat på ett tag, har kännt mig less, trött och arg. Dex har varit fullkommligt omöjlig senaste tiden och vet inte hur jag ska göra eller vad jag gör för fel. Skönt att jag har Angelica att disskutera och utbyta tankar med, även fast vi inte alltid kommer fram till något vettigt så får man ventilera känslorna. Du är guld värd Angie!

Under veckan så har vi haft stor rengöring. Borstade tänderna, klippte klor och tvättade magen och rumpan på Dexter. Men nu när det är vår så är han lika lortig som innan, ligger kvistar, löv och grus i hela lägenheten så fort han kommer in. Tur att han inte vill ligga i sängen!

I helgen var husse hemma så vi har hälsat på familjerna och ätit middag, skönt att få umgås. Men blev lite påfrästande med dobermann valpen. Han är stor, tung och väldigt livlig inte direkt vad man är van vid. Dexter tycker inte om han och inte har han vett att fatta när han säger ifrån, så till slut hade vi grindar över allt.

Idag tog vi en något längre promenad på eftermiddagen, konstigt nog så skötte han sig lite bättre idag. Men min gissning ligger på att han är trött efter att ha hälsat på hos svärmor och alla hundarna igår. Han skällde iallafall inte på varenda människa vi mötte. Man får vara glad för det lilla. Hoppas nu bara att foten blir bättre snart så man kan gå lite längre, men tydligen kan det ta nästan 6 månader innan det börja kännas som innan.


Fina Lukisen