2011-06-30
 16:00:58

En duo har blivit en trio

Det är varmt som en ugn ute nu och har varit det några dagar, så vi har tagit det lugnt och försökt ta promenader på eftermiddagen istället. Det är inte så mycket som hänt sen sist midsommar spenderades hos mamma och pappa med grillning.

Jag och Angelica jobbar på att få våran trio att funka ihop och efter tre möten så går det utmärkt. Allt tar ju tid med Dexter men det ger resultat i slutändan. Igår fick Dex, Kumo och Chloé träffas och det gick bra han lät henne vara ifred under större delen av promenaden och på hemvägen så gick alla tre fint bredvid varandra :)

På fredag så blir det kanske en liten utflykt med fotografering på schemat.
2011-06-18
 23:01:12

Bus


Jag har haft äran att vara hundvakt åt Kumo nu i veckan :) Passade på att filma grabbarna när dom busade, inte världens bästa kvalité med tanke på att det är mobil-filmat och fick smyga lite eftersom om man rör sig så har man direkt två par ögon som tittar frågande på en. Tycker det är roligt att dom leker så bra tillsammans :)




2011-06-17
 01:51:27

Till Angelica

Var inte orolig, tänk på annat och lyssna på låten.
2011-06-16
 02:35:14

Dag 2 – Presentera min hund

Min hund heter Pappilove's Error men kallas för Dexter till vardags. Han är 2,5 år och kommer från Pappilove's kennel som ägs utav Bitte Skog.

Jag har haft Dexter sen han var 4,5 månad, som valp var han tyst, lugn och existerade mest bara. Han var lugn från det att han satte sina tassar här för första gången och inte pip ifrån han under första natten. Kan säga att jag blev väldigt förvånad.

Dexter 15 minuter efter att han kommit hem till mig

Myser med en mycket motvillig Jell-O

Första promenaden med mig

Jell-O och Dex, den enda bilden jag han ta på dom tillsammans...

När Dexter blev runt 6-7 månader så hände något. Borta var den ulliga lilla valpen och kvar fanns en tanig konstig filur med paraboler till öron. Och det enda som fanns i hans huvud var att hitta på jävulskap och bita sönder saker.



Känner knappt igen honom


Unghunds perioden med Dexter var inte rolig. Han var vild och galen med egna idéer om allt. Det var en ständig kamp om hur vida man fick kissa i sin bädd, på stolar, på toaletten, på vitrinskåpet och om det var lämpligt att tugga på mattes hand när hon prata i telefon. Vet inte hur många gånger jag grät och ville skicka han dit pepparn växer. Men sakta sakta gick det över. Och min fula ankunge blev en svan.




Idag är Dexter en ganska rolig hund, han har fortfarande en lång bit kvar på vissa punkter men vi kämpar på. Han är en högenergi hund som kan gå från noll till hundra på 3 sekunder. Ibland är han rent oföskämd och verkar ha bomull i öronen. Men vi har väldigt roligt ibland också med agility och promenader med Kumo där han kan vara riktigt snäll och leka fint.

På utställningar har han fått blandade resultat men jag har inte riktigt gett upp målet med att få ett cert på honom än. För dom tre BIR:en och fyra HP:en bevisar ju att han har en chans tycker jag :)

2011-06-10
 12:31:00

Dag 1 presenter mig själv

Ska börja med min egen lista som jag gjorde för ett tag sen. Angelica har också börjat med den gå in på hennes sida och läsa vad hon skrivit, riktigt roligt :)

Jag är född och uppvuxen i Sundsvall, fram tills jag var runt 5 år så bodde vi här i Korsta så på sätt och vis är jag tiibaka där jag började. Vi flyttade sen till Matfors där jag gick i grundskolan. När jag var 10 år så skaffade vi våran första hund Lukas och i ungefär sammtidigt började jag på ridskolan i matfors. Jag älskar hästar! Red kvar där i 5-6 år sen kände jag att jag inte kom någon vart och började som medryttare istället. Allt som allt så har jag hållit på med hästar i ca 10-11 år. Men det är en dyr hobby och tillslut valde jag mellan häst eller hund. Men målet är att när inkomsten tillåter att ta upp hästeriet igen.

Min första medryttar häst Skuggi, hade han som min egen under lång tid innan han flyttade och nu är han såld sen länge.

Pilbakk och jag. En super trevlig och välutbildad nordsvensk som tyvärr blev sjuk och fick somna in.

Chess en halvblod fullblods blanding som är 180 cm i mankhöjd. En oslipad diamant som hade stått i hagen i 6 år innan jag började rida han. Men jag klarade inte av honom själv och ägaren kunde inte rida. Efter att ha stått så länge i hagen så var han rädd för allt utanför hagen och mina ridturer på 2 gånger i veckan räkte inte för att han skulle kunna vänja sig utan det höll på att bli farligt för mig, så jag slutade. Chess är en häst som har all potensial i världen, hade jag haft pengar hade jag köpt han direkt.

När jag var 15 år träffade jag min sambo för första gången, vi är från samma by och har bott bara några km ifrån varandra så jag visste vem han var. Men vi blev inte tillsammans förren två år senare. Här är vi nu fem år senare och är sambos sen fyra år tillbaka. Vi har delat med och motgång, sorg och glädje och har många fina minnen tillsammans.
2011-06-09
 00:18:00

Födelsedagar

I måndags på självaste nationaldagen fyllde min fina Lukas 11 år. Fy vad tiden har gått fort, kommer fortfarande ihåg dagen vi var och hämtade honom.
Han var den tjockaste valpen av dom två kullarna Gulli hade då och det var ca 10 valpar. När vi kom dit så frågade Gulli oss om vi kände igen vilken som skulle bli våran hund, jag var den ända som kunde peka ut honom direkt. Hade tittat på bilden av valpen som skulle bli våran flera gånger. Våran familjs första hund. Han var liten, tjock, lurvig, nyfiken och väldigt framåt. Det var nog en av dom roligaste sommrarna jag haft.














Igår fyllde en annan kompis till Dexter också år. Grattis Kumo på 1 års dagen :)






2011-06-05
 00:56:42

träning

Jag och Angelica tog en spontan tur till timrå bhk och tränade agility med grabbarna. Det kanske låter som om vi gör det varje dag men det är inte mer än en till två gånger i veckan.

Dexter var glad och busig idag, han och Kumo lekte massor och dom brottades till och med, det är inget Dex gjort innan :) Han brukar mest nypa och dra i Kumos svans.

Träningen gick super bra! Dexter har lagt ihop ett och annat och springer nummera igenom tunneln utan att vända om och titta vart jag tar vägen. Kumo besegrade "berg" idag och tog A hindret utan problem. Vi turades om att fotografera medans den andra övade sitt hinder, bra att ha lite kritik på sidan om ibland.

Det sista vi gjorde innan vi åkte var att sätta ihop en liten bana bestående av hopp, balans plankan, däcket, tunnel, A hinder och sist ett till hopp. Gick kanon och båda hundarna fullföljde hela banan medans vi sprang med dom.

Trodde aldrig att det skulle vara svårare att få hunden att göra det man ber om medans man springer men det är det. Och det visar verkligen hur långt man kommit i träningen och om hunden förståt det man lärt den.

Det var en jätte kul träning idag och längtar redan till nästa :)






Full fart!

Roligt att hoppa tillsammans ibland :)





Dexter lär sig slalom

Dexter bestiger "berget" och matte är röblommig efter språng marschen ;)

Haha kolla tassarna, är dom hemliga tvillingar?
2011-06-04
 13:54:09

Det funkar

Jag kom nyss in från en av de trevligaste promenaden jag och Dex har varit på :) Inte ett ända skall och jag behövde inte spraya en ända gång! Och ändå mötte vi flera personer :)

Jag är i himlen!
2011-06-04
 01:55:12

Samarbete och magiskt vatten

Mycket har hänt sen sist och tiden bara rusar iväg. Har haft fullt upp med mina ansökningar till högskolan men nu är allt klart och stressen har släppt.

Dexter har gjort stora framsteg den senaste tiden och det känns som de flesta av bitarna börjar falla på plats. Han är mer uppmärksam på mig och vill samarbeta. Jag tror att mycket är tack vare min bästa och kära vän Angelica och hennes sötboll Kumo :) Vi har gjort så mycket roligt den senaste tiden, tagit många långa promenader, lekt med hundarna på grusplan och tränat agility där båda hundarna gör framsteg för varje gång. Senast så åkte vi till timrå, där har dom en super fin bana med alla hinder man kan önska sig. Jätte kul men svettigt, måste bättra på kondisen om vi ska kunna ställa upp i någon tävling framöver ;)

Som sagt allt börjar falla på plats och det största problemet har jag börjat nysta upp idag. Köpte mig en liten och smidig blomspruta idag. Och vilken skillnad på min hund! Nu äntligen går budskapet fram ordentligt och jag kan brommsa han innan skällandet går överstyr. Kan gå förbi människor, hundar och katter utan att han skäller och drar som ett rabies smittat monster. En sten lyfte från mitt bröst. Hoppas nu att vi kan få ordning på det här och att det inte är något som funkar några gånger och sen är man på ruta ett.

Nog om det. Fick fina bilder på mailen av Angelica som hon tog idag när vi var ut med hundarna, visst är det fina bilder hon har tagit? :)