2010-06-30
 00:47:37

Hur ser det ut?

Var hos svärmor i helgen och kollade in på min blogg då. Märkte att texten såg konstig ut med explorer. Själv använder jag mozilla och gjorde det när jag fixade med bloggen. Rubrikerna ska vara kursiva och det ska även texten Livet med papillon vara.

Så min fråga är hur ser det ut för dig? Vilken webbläsare använder du?
2010-06-28
 17:27:03

Om helgen

Tanken var att det skulle komma upp nya bilder idag som jag tagit i helgen. Men kom på när jag börja leta sladden till kameran att den är ju sönder! Min lilla lurvtuss har ju gnagt på den. Så några nya bilder kan jag inte bjuda på så vida jag inte hittar en till usb sladd.

Killen kom ju hem i måndags förra veckan så har inte haft tid att skriva så mycket. Vi har passat på att umgås och ha roligt medans han var hemma. Vi åkte till mamma och pappa i fredags för att fira midsommar. Åt god mat och umgåtts, jätte kul.

Dexter och jag har också haft roligt tillsammans i helgen. Vi har lekt i trädgården, tränat lydnad och myst massor. Han är så duktig och tycker mig ana att han mognat lite. Det roligaste med honom är att han är så ivrig att vara tillags när vi tränar att är man inte med på noterna så är det lätt att man lär in fel sak om man är för seg med berömet. Men det är så kul att ha en arbetsvillig hund!

Nu ska jag vila lite, är trött efter jobbet. Vad har ni gjort med era hundar i helgen? Kommentera och berätta.


2010-06-23
 19:45:27

solen skiner

Har haft en hemsk dag på jobbet, fattar inte hur man som vuxen kan vara så elak mot någon som är ny och inte är utbildad inom yrket :(

Men nu känns det bättre killen och hans kompis åkte iväg till birsta och köpte grill kött och rotsaksgratäng. Så nu grillar vi här ute och dricker go cider, solen skiner och problemen känns som bortblåst. Vill inte att kvällen ska ta slut!
2010-06-21
 15:26:39

Sista timmen kvar nu på jobbet :) alla äld...

Sista timmen kvar nu på jobbet :) alla äldre vill titta på fotboll nu innan middagen. Nyss har vi varit på allsång och ätit tårta. Vilket jobb va? :p

2010-06-20
 23:51:02

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Sundsvallbloggkartan.se!
2010-06-20
 23:46:49

Lång dag

Är helt slut nu, har tvättat, diskat, plockat och städat lägenheten. Bara disken tog väll runt 40 minuter haha. Är inget fan av att diska om jag säger så.

Nu blir det till att göra sig iordning för natten är jobb imorgon så upp 05.45 och jobba till 16.30. Men finaste sambon kommer hem imorgon så det känns bra i allafall :)

Ha en bra start på veckan imorgon hoppas på en solig och varm dag imorgon.

2010-06-20
 20:18:24

Naturmedicin för hund

Ofta hör man om mirakel mediciner som ska vara helt naturliga. Om jag ska vara helt ärlig så gör sådant mig lite rädd. Helt plötsligt ska man inte gå till veterinären längre enligt vissa utan det går lika bra om inte bättre att beställa något av dom naturliga preparat som finns i online butiker.

Läste i ett nummer av härliga hund och hittar en annons sida från ett företag som heter naturhunden enligt dom så går det att bota eller lindra allergi, depession, diarre, feber, hosta, ledinflamation, nervositet, tillfällig smärta, tassproblem, urinvägsinfektion, öronproblem samt nedsatt immunförsvar med deras grejjer.

På deras sida står det inget om dom har någon speciell utbildning utan dom har ciat från sidan "gedigen kunskap och intresse inom örter och dess verkan på hundar & katter."

Det står även längre ner citat "
Är de allvarligt sjuka så tar vi dem naturligtvis till veterinären"

Jag säger inget om deras företag i sig utan vill med min text på peka det farliga med sådana här "mediciner". För det finns människor som tror stenhårt på bara sådana här metoder och åker inte ens till vetrinären när djuret blir riktigt sjuk. Ett exempel såg jag för några år sen när tv3 gjorde ett program om folk som påstår sig kunna kommunicera med djur. En kvinna hade problem med sin häst och tog dit en hästviskare. Hästen hade ont i kroppen och var sjuk. Men hästviskaren sa till ägaren att hästen ville leva och hon fick lite naturmedicin som skulle hjälpa hästen. Ni kanske redan nu förstår hur det hela slutade? Jo hästen fick lida kopiöst pga ren dumhet och ägaren fick stå till svars varför hästen inte varit hos en vetrinär och blivit avlivad.

Jag tycker att det finns en anledning till varför vi utvecklat vår medicinska kunskaper och inte använder passionsblomma, rödalmsbark, rödsolhatt eller olivlöv på våra svenska vetrinärstationer längre. Sen kan man ju sitta och säga att det använts traditionellt genom århundraden, jag tror mer att det handlar om att man inte hade något annat val på den tiden. Idag har vi ett val om hur vi vill behandla våra sjuka djur, och i min mening så ska dom till en legitimerad vetrinär!

Vad tycker ni om naturmediciner?

2010-06-20
 18:15:32

Lördagen

Var och hälsade på min pälsk i helgen :) Oj vad glad han blev när han fick syn på mig, hela ansiktet blev tvättat och han lämnade inte min sida på hela dagen.

Vi övad lite agility på kvällen. Har några hinder kvar som jag byggde till min kanin när jag var liten :P Och jag blev så chokad över hur bra det gick! Kändes som om allt tragglande med fritt följ och andra lydnads övningar  har lönat sig :) Han följde mig prefekt när vi sprang och behöll kontakten hela tiden, han lyssnade när jag skickade honom över hindret och han tyckte att det var jätte kul :) Kändes super bra och var så stolt över honom. Blev riktigt sugen på anmäla oss till en nybörjarkurs i agility till hösten.

Berättar mer om helgen senare.
2010-06-18
 00:08:46

test mobil blogg

test mobil blogg

2010-06-17
 18:55:49

Dexters utveckling

4 månader 4 månader

6 månader 6 månader

6 månader 6 ½ månad

8 månader 8 månader

9 månader 9 månader

1 år 1 år

1 år och 3 månader 1 år och 3 månader

Ganska stor skillnad eller hur? :)
2010-06-16
 22:48:03

Saknar min lilla vän

Saknar min Dexter så mycket nu. Är tråkigt att vara hemma helt ensam. Fast han har nog roligt med familjen och farbror Lukas :) Pratade med mamma förut och allt var bra med honom, han hade haft kvälls mys i soffan med Lukas. Dom sover ute i hallen tillsammans på nätterna så han slipper vara ensam. Hoppas jag honner hälsa på honom i helgen ♥
2010-06-16
 21:56:10

Vill ha (måste ha!)



Gjort en liten önske bild på vad man skulle vilja ha.
Lista på vad som är med i bilden:
  • Antiskall halsband
  • Plaque off
  • Utställnings väska med massor av fack = super bra att ha!
  • Gullig badrock
  • Snygg och praktisk matskåls hållare.
  • Snygga glamorösa halsband + koppel
  • Sött halsband med fluga som sitter i en kardborr
  • Schampoo och balsam med vanilj doft
  • Roliga bajspåsar
  • En hund pool :) Hur kul skulle det inte vara att ha en sådan?
Allt är från Le chien utom antiskall halsbandet som är från antiskall specialisten

Önska kan man ju alltid, eller hur?
2010-06-16
 18:06:14

Tidigare utställnings resultat

Som ni kanske har sett så ställer jag ut Dexter, tänkte lägga upp hans tidigare resultat här så dom finns med på den här bloggen med.

Utställning: inoff Matfors bhk 30/8 -09
Resultat: BIR-valp, HP och BIG- valp
Kritik: utmärkt typ, 7 mån hane. mkt vackert huvud, bra öron ögon och bett. utmärkt hals, välutvecklad men något kort bröstkorg, stark rygg, utmärkta vinklar fram och bak. rör sig bra runt om. Mycket trevligt temprament.
Domare: Göran Åkesson

Utställning: SDHK nationell 3/10 -09
Resultat: BIR-valp, HP och BIS-R valp
Kritik: Very nice balances male. Very beautiful rear. Very nice back and topline. Exc head, eyes and correct earset. A very promising puppy! Very nice mover.
Domare: Douma Richard Petrou

Utställning: inoff Matfors bhk 28/2 -10
Resultat: HP 1kv 2kk
Kritik: Mkt tilltal 13 mån hane, välbepälsade burna öron, mkt bra uttryck, utm under käke, vack hals, stram rygg, riklig päls, valppälsen påväg bort, fin benstomme, med lite mer sub i förbröstet blir han fulländad.
Domare: Hans Almgren

Utställning: Västernorrlands kennelklubb nationell
Resultat: unghunds klass 1kv 2kk
Kritik: Bra propp höjd-längd. Bra skalle m. bra nosparti mörka ögon. alltför mjuka öron. Bra behäng bra hals. tillr kropp. Bra ben & tass. Mkt bra svans ansättning. Rör sig väl runtom. Välskött päls.
Domare: Birgitta Svarstad

Dexter är även kollad för patella och är UA.

Bilder från några av utställningarna
2010-06-16
 16:38:09

Välkommen till min nya blogg!

Jag hade tidigare bloggen livetmedpapillon på sidan doggyblogg. Men jag tröttnade på att inte kunna ha flera bilder i mina inlägg så nu är vi här. Lite om oss kan du läsa i vår beskrivning. Kommer att skriva mer om oss eftersom och även lägga upp tidigare inlägg från förra bloggen. Hoppas ni kommer gilla vår blogg :)